+31 (0)315 631697 info@hetlohr.nl Lohrpad 2 7083AX Voorst (Oude IJsselstreek)

De groepsaccommodatie mag weer open!

Onze groepsaccommodatie mag weer open!

De afgelopen weken waren erg onduidelijk wat betreft een verblijf in een groepsaccommodatie. Mogen we open of zitten we dicht? Zo ongeveer om de dag kwamen er andere berichten naar buiten. Wat mag nu wel, wat mag nu niet? Vanaf wanneer zijn er weer mogelijkheden? Hoe zit het sanitair? En vaak verschilde het ook nog per veiligheidsregio of gemeente.

Net voor Pinksteren kwam eindelijk de nieuwe noodverordening online. Daarin is expliciet opgenomen dat er voor groepsaccommodaties geen expliciete regels meer gelden. Er mogen maximaal 30 personen in 1 groepsaccommodatie en iedereen uit een ander huishouden moet 1,5 meter afstand van elkaar kunnen bewaren. Het sanitair mag door de hele groep gebruikt worden. Het is niet meer zo dat elke huishouden apart sanitair moet hebben. Dit is nogmaals bevestigd door onze eigen gemeente. Voor ons dus goed nieuws! We kunnen weer groepen ontvangen!

Het is nog wel steeds maatwerk, omdat we maximaal 30 personen per accommodatie mogen ontvangen. En hoe groot de groep uiteindelijk kan zijn, is afhankelijk van het aantal huishoudens dat komt. Dit bekijken we dus per groep. Maar met wat kleine aanpassingen kunnen we eigenlijk alle groepen weer ontvangen.
Op dit moment leggen we contacten met alle groepen die nog gereserveerd hebben. Maar er zijn ook al groepen die al geannuleerd of verschoven hebben. Er zijn dus de komende weken en weekenden nog wel (nieuwe) mogelijkheden om bij ons te kunnen verblijven. Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden via info@hetlohr of 0315-631697.

About the author